Reiserute:

HavnKaiAnkomstAvreise
KristiansandKai 6 9. juni kl. 17:00
FarsundVerven11. juni kl. 11:0011. juni kl. 20:00
KøbenhavnAmaliehaven14. juni kl. 20:0015. juni kl. 20:00
GøteborgStigbergskajen17. juni kl. 11:0017. juni kl. 20:00
OsloVippetangen19. juni kl 11:0019. juni kl. 20:00
ArendalVitensenteret21. juni kl. 11:0021. juni kl.20:00
KristiansandKai 622. juni kl. 11:00

Om Skagerrakseilasen

Bakgrunn for prosjektet

Skagerrakseilasen er et initiativ fra Universitet i Agder og Havforskningsinstituttet. Med på laget har vi Norsk Institutt for Vannforskning (NIVA), GRID-Arendal, Universitetet i Oslo (UiO) og Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU). Fra Sverige deltar Göteborgs Universitet og Sveriges Lantbruksuniversitet, mens Danmark er representert ved Danmarks Tekniske Universitet.

Flere av fjord- og havområdene tilknyttet Skagerrak er i dag i dårlig tilstand. Det er nødvendig med en omfattende omstilling som vil kreve bred samfunnsstøtte og aktiv mobilisering.
Prosjektet støtter opp om samfunnsutvikling innenfor bærekraftige rammer, og vil bidra til å øke havforståelsen og kunnskapen om hva vi mennesker kan gjøre for å ivareta livet i våre nærmeste fjord- og havområder.
Kunnskap danner grunnlag for god forvaltning og bruk av havets ressurser, som igjen tilrettelegger for verdiskaping fra fiskeri og havbruk, samt økt friluftslivs- og rekreasjonsverdi.

Arrangementer

I besøkshavnene i Norge, Danmark og Sverige blir det arrangementer for å skape engasjement for hav og fjord. Disse arrangementene vil belyse mulighetene og utfordringene i de enkelte områdene, men også i Skagerraksystemet som helhet og havet generelt. Vi ønsker å bidra til økt havforståelse gjennom aktiviteter for både barn og voksne.

Bidragsytere

Ut over de deltakende kunnskapsinstitusjonene er prosjekt støttet av Agder fylkeskommune, Raet nasjonalpark, Færder nasjonalpark, Ytre Hvaler nasjonalpark og GARD.
Prosjektet søker videre økonomisk støtte fra offentlige og private aktører som ønsker å investere i fremtiden til disse viktige havområdet.

Centre for Coastal Research

Skagerrakseilasen har sitt utspring i Centre for Coastal Research (CCR), hvor vi arbeider vi med å forstå hvordan kystøkosystemer varierer og endrer seg over tid. Vi har fokus på Skagerrak og omkringliggende områder.
Senteret ble etablert i 2012 og har sitt utgangspunkt i samarbeidet mellom Universitetet i Agder, Havforskningsinstituttet, NIVA og GRID-Arendal. Følg oss på Facebook.

Senteret er tilknyttet masterstudium i kystøkologi og bachelorstudium i biologi ved Universitetet i Agder.

Intiativtakere Skagerrakseilasen

Partnere

Bidragsytere

Kontakt

Marte Sodeland
Prosjektleder
Universitetet i Agder

marte.sodeland@uia.no

Even Moland
Talsperson
Havforskningsinstituttet / Universitetet i Agder

even.moland@hi.no